Biografie

M-am nascut intr-o frumoasa zi de primavara, 04 aprilie 1990, in saptamana Sfanta a Floriilor, in orasul florilor Timisoara, unde locuiesc si in prezent.

Inca din frageda copilarie am cochetat cu jocul si cantul popular, astfel ca parintii, la varsta de 5 ani, m-au inscris la Palatul Copiilor la Ansamblul folcloric de copii ”Hora Timisului” din Timisoara.

 Am pasit in clasa intai la Colegiul National de Arta ”Ion Vidu” din Timisoara, unde timp de 12 ani am invatat sa deslusesc tainele muzicii, studiind vioara, pianul si canto.

Tot in acea perioada am inceput colaborarea cu Ansamblul Folcloric de tineret ”Timisul” al Casei de Cultura al municipiului Timisoara, unde am activat ca solist si dansator timp de 10 ani, perioada in care am participat la diferite festivaluri si spectacole in tara si in strainatate.

Dupa rezultatele frumoase obtinute in concursuri, au inceput colaborari si cu alte ansambluri si orchestre de folclor, atat din Banat, cat si din tara: Ansamblul ”Bujorul”, Ansamblul „Iorgovanul”, Ansamblul ”Cununa Timisului”, Ansamblul Studentesc Ardealul, Ansamblul Studentesc Marginimea, Ansamblul Studentesc Martisorul, Ansamblul Profesionist ”Banatul”, Ansamblul Profesionist ”Cindrelul Junii Sibiului”, Orchestra Nationala de muzica populara ”Valahia”, Orchestra de muzica populara ”Radio Bucuresti” dar si cu Ansamblul ”Doina Timisului” al Casei de Cultura a Studentilor din Timisoara, ansamblu la care activez ca solist si dansator din anul 2007 pana in prezent.

Alaturi de Ansamblul „Doina Timisului” am inceput sa realizez ca muzica populara este tot mai aproape de sufletul meu si ca prin cantecul si jocul popular ma regasesc, colindand lumea in lung si lat din America in Rusia, China si intreaga Europa, adunand in palmares diplome, trofee si distinctii.

De-a lungul timpului am participat la diferite spectacole alaturi de interpreti consacrati, cu acompaniamentul unor orchestre de renume, sub bagheta unor dirijori de exceptie, dar am avut si inregistrari radio si aparitii televizate, organizate de cunoscuti realizatori de spectacole si emisiuni de folclor din tara noastra.